'Conscious breathing is the best antidote to stress, anxiety and depression' - Amit Ray

De kracht van adem

ADEMWERK & COACHING

ademcoach groningen

Wist je dat de manier waarop je ademt elk systeem en elke functie in je lichaam beïnvloedt?

Denk aan je hartslag, hormonen, spijsvertering, slaap, spieren en bloedvaten. Maar je ademhaling heeft ook effect op je creativiteit, stressniveau, prestaties, veerkracht en zelfs de rol binnen je gezin of de organisatie waarvoor je werkt. Ademhaling heeft een onderschatte impact op de kwaliteit van je leven, zowel privé als in je werk.

Voor jouw team of organisatie kan ik met ademsessies, workshops voor teams en teambuilding maar ook ondersteunend aan een re-integratietraject van betekenis zijn. Met behulp van ademwerk de gezondheid, veerkracht, samenwerking en het zelfvertrouwen van medewerkers vergroten. Epiphora.

De kracht van adem in je persoonlijk leven


Het effect van stress op ademhaling

De manier waarop je ademt is een spiegel van hoe je leeft. Ruim 80% van de Nederlanders ademt hoog, oppervlakkig en onbewust. We leven nu eenmaal in een hectische wereld waarin we de manier waarop we ademen (en onze houding) automatisch aanpassen. Dit kan leiden tot fysieke, mentale en/of emotionele klachten.

Denk aan vermoeidheid, een opgejaagd gevoel, hyperventilatie, hoofdpijn, spastische darmen, burn-out verschijnselen, een wattig hoofd (brainfog)... Kortom; het gevoel dat je minder grip op je leven hebt, dan dat je zou willen.

Ziekte of een ingrijpende gebeurtenis en je adem

Ook ziekte of ingrijpende gebeurtenissen kunnen je ademhaling ontregelen. Onderdrukte emoties, hardnekkige, niet-helpende patronen en opgebouwde spierspanning zijn van invloed op ademhaling. Wat vervolgens weer kan zorgen voor fysieke, mentale en emotionele klachten.

Effect van bewust ademhalen op je persoonlijk leven

Als ademcoach leer ik je bewuster te ademen. Want met een gezonde ademhaling verhelp of verminder je al veel klachten. Bewust zijn van je ademhaling zorgt voor een betere nachtrust, meer ontspanning, een betere gezondheid en betere prestaties. Kortom, meer energie om je leven ten volle te leven. Dat gun ik jou!

Every emotion is connected with the breath.

If you change the breath, change the rhythm, you can change the emotion.


De kracht van adem voor je team en organisatie


Gezonde werknemers = een gezonde organisatie

Een cliché maar toch zo waar. En ook ik, als ex-manager in het bedrijfsleven, focuste me op die zit-sta bureaus, tips voor een goede werkhouding, gezond eten in de kantine en een klimaatbeheersingssysteem om mijn team vitaal te houden. Maar wist je dat veel van ons onbewust de adem inhouden tijdens het lezen of schrijven van een e-mail of appje? Door deze 'e-mail apneu' gaat je zenuwstelsel eventjes in de stressstand. Doe dit vaak genoeg en stress krijgt ongemerkt de overhand. Gelukkig blijkt ook dat de kleinste aanpassingen in hoe we in- en uitademen direct een positief effect te hebben op onze gezondheid en dus prestatie.

Zelfzorg en zelfregulatie

Omdat werk en privé steeds meer door elkaar heen lopen, gaat het vandaag de dag steeds minder om die zwart-witte werk-privé balans en steeds meer om zelfzorg, zelfregulatie en persoonlijk leiderschap in dat waar je op dat moment mee bezig bent. En laat (aandacht hebben voor) ademwerk jouw collega’s nou precies daarbij helpen.

Effect van goed ademen op je werk

Als ademcoach leer ik je medewerker bewuster te ademen. Bewust zijn van je ademhaling zorgt voor een betere nachtrust, meer energie, een betere focus, meer creativiteit, meer veerkracht, en ga zo maar door. Wat een potentie er dan wel niet los komt?

Wendy Idzenga

ademwerk & coaching

info@wendyidzenga.nl

ademcoach en ademwerk groningen

Schrijf je in voor de

nieuwsbrief voor tips en retreats.

Nieuwsbrief Wendy Idzenga

Volg mij op

Website met veel liefde gerealiseerd door byMIC en Ode Communicatie | 2023