'BREATH is the link between MIND and BODY' - Dan Brule

Epiphora methode

Bij onverklaard uitblijvend herstel

ademcoach groningen

Een gezond lichaam is onder normale omstandigheden uitstekend in staat om zichzelf te genezen. Maar door een heftige gebeurtenis kan de doorbloeding van het brein flink verstoord raken. Dit is de hoofdoorzaak van onverklaard, uitblijvend herstel.


Breng je natuurlijke herstelproces weer op gang


Insteek Epiphora methode

De Epiphora methode gaat uit van een verstoring van de bloedtoevoer en -afvoer van en naar je hersenen. Bijvoorbeeld na een whiplash, hersenschudding of bij hypermobiliteit. Daarnaast kunnen ook een verkeerde houding, langdurige stress en hoog ademen zorgen dat de bloedtoevoer in meer of mindere mate wordt afgekneld. Denk aan post-COVID, fibromyalgie of burn-out. Met de Epiphora methode breng je de doorbloeding van je brein weer op orde, voer je de opgestapelde afvalstoffen af en breng je het natuurlijke herstelproces weer op gang

Epiphora methode is in te zetten bij…

Hier vind je veel voorkomende verschijnselen waarvoor Epiphora een goede oplossing kan zijn. Ook bij (aura)migraine, post-Covid, fibromyalgie, ME/CVS, reumatische klachten, post commotioneel syndroom (PCS), post whiplash syndroom of burn-out kan de Epiphora methode verlichting bieden. Bekijk de afbeelding.

Epiphora methode Bij onverklaard uitblijvend herstel
Achtergrond Epiphora methode

De methode is ontdekt en ontwikkeld door fysiotherapeut/haptonoom Hans Timmerman. De methode heeft elementen vanuit de fysio en manuele therapie, haptonomie, ademwerk en transpersoonlijke psychologie. Bekijk hier een filmpje "hoe het werkt.


Opbouw Epiphora methode

De methode bestaat uit houding- en bewegingsoefeningen, waarbij de ademhaling wordt ingezet. De lengte van het behandeltraject wordt mede bepaald door de ernst van de klachten en de belastbaarheid. Het is geen quick fix, maar een methode waarbij je zelf dagelijks oefent en waarbij ik jou coach in het proces. Het is een coproductie en vraagt echte commitment van jou en van mij.

Aanpak Epiphora methode

Het traject bestaat uit een uitgebreid intakegesprek, vooronderzoek en drie behandelsessies met tussentijds contact. Om de methode te leren, te verfijnen en te verdiepen zijn drie behandelsessies noodzakelijk. Je krijgt met deze methode de tools in handen om met je eigen lichaam als instrument een sterk herstelproces in te gaan. Na deze drie behandelsessies ben jij in staat de methode op jezelf toe te passen en zo verder te werken aan je herstel.

Meer weten? Neem contact op

Conscious breathing is the best antidote to stress, anxiety and depression.

Ervaringen

Wat mijn klanten hebben ervaren

Veel gestelde vragen Epiphora


Waar vindt de coaching plaats?

De coaching vindt fysiek in de praktijk (Oude Boteringestraat 71, Groningen) of elders op een met elkaar afgestemde locatie plaats.

Waarom zijn drie sessies noodzakelijk?

Met losse sessies werk je te veel in het moment en te weinig toe naar je doel. Dan bestrijd je alleen de symptomen van dat moment en pak je niet het onderliggende probleem aan. Er zijn drie sessies nodig om je stap voor stap de methode aan te leren en om naar het doel toe te werken. Ik begeleid en stimuleer je, zodat je daarna zelf verder kan. De kracht van het traject is écht de totaal-aanpak.

Hoeveel tijd ben ik kwijt met de oefeningen?

Doorgaans oefen je in de ochtend 15 minuten en in de avond 10 minuten. Gedurende de dag zijn er korte momenten waar je aandacht besteedt aan je houding, beweging en ademhaling.

Ik ervaar weinig energie op dit moment. Is het dan wel verstandig dit er bij te gaan doen?

Absoluut. Veel van de oefeningen doe je liggend in je bed. Tijdens de sessies werken gedoseerd maar concreet aan het herstellen van de processen in je lijf en het opbouwen van energie. Ik pas de methode aan op jouw belastbaarheid, situatie en energie.

Ik weet niet zo goed wat ik moet kiezen: een-op-een coaching of in een groep.

Wanneer je erg gevoelig bent voor prikkels, energie van anderen, groepsdynamiek en het lastig vindt om info op te nemen en te onthouden, dan past een-op-een coaching beter bij je. Juist omdat je je grenzen heel goed moet leren kennen en kunnen aangeven, kan een groepssetting overbelastend en uitputtend werken. Kies dan voor een-op-een traject.

Epiphora lijkt de oplossing voor al m’n problemen. Is dat zo?

Ik help je uit de droom; het is helaas geen wondermiddel. Bij de een werkt het herstel snel en in een stijgende lijn. Bij de ander gaat het langzamer en met momenten dat het erger wordt voordat het verbetert. Over de gehele linie zie ik altijd verbetering.

Wendy Idzenga

ademwerk & coaching

info@wendyidzenga.nl

ademcoach en ademwerk groningen

Schrijf je in voor de

nieuwsbrief voor tips en retreats.

Nieuwsbrief Wendy Idzenga

Volg mij op

Website met veel liefde gerealiseerd door byMIC en Ode Communicatie | 2023